POWELL
Sinds 1927 worden er in Boston, USA, fluiten van het hoogste niveau gemaakt. Vanaf het eerste jaar van productie spelen gerenommeerde fluitisten op deze Powell instrumenten.

Nu is dat nog steeds zo. Uiteraard zijn sindsdien vele veranderingen en innovaties doorgevoerd. Zo nam Powell als eerste fluitproducent in 1974 de "Cooper scale" in gebruik. Ook werd onder Powells naam het zeer succesvolle "Aurumite" (zie technische toelichting) gepatenteerd.

Elke verbetering ging gepaard met de vraag "wat zal er gebeuren met Het Powell Geluid?" Alleen de innovaties die de karakteristieke Powell klank benadrukten zijn doorgevoerd.

Op dit moment kent Powell een omvangrijk aanbod. Hieronder een toelichting op de volgende fluitmodellen met vermeld de adviesprijzen incl. BTW:

HANDGEMAAKTE FLUITEN        [terug naar index]

cilia.jpg (38412 bytes)

Deze Powell fluit wordt sinds 1927 door Powell gebouwd. Het instrument wordt met de hand gemaakt. Daarvoor heeft een persoon ongeveer twintig werkdagen nodig. Typerend voor een handgemaakte fluit zijn de gesoldeerde toongaten en puntige deksel-armpjes.

De fluit kan geheel naar wens gebouwd worden. U kunt kiezen uit verschillende metaalsoorten, buisdikten en uitvoeringen van het mechaniek. Ook bij het kopstuk bestaat een grote keuzemogelijkheid: Wij voeren verschillende modellen met een grote diversiteit in edelmetaal en uitvoering. Voor directe levering heeft H&C Dwarsfluiten altijd instrumenten op voorraad. Bij het bestellen van een maatwerk fluit moet u rekenen op een levertijd van zes tot negen maanden.

PRIJSLIJST HANDGEMAAKT

UITVOERING CORPUS TOONGATEN MECHANIEK FLUITEN MET C VOET FLUITEN MET B VOET
Zilver Gesoldeerd Zilver Op aanvraag Op aanvraag
Zilver Getrokken Zilver    
Aurumite Gesoldeerd Zilver    
10K Geelgoud Gesoldeerd Zilver    
10K Geelgoud Gesoldeerd 10K Geelgoud    
14K Geelgoud Getrokken Zilver    
14K Roodgoud Gesoldeerd Zilver    
14K Roodgoud Getrokken 14K Roodgoud    
14K Roodgoud Gesoldeerd 14K Roodgoud    
19.5K Roodgoud Gesoldeerd Zilver    
19.5K Roodgoud Gesoldeerd 10K Geelgoud    
19.5K Roodgoud Gesoldeerd 14K Roodgoud    
Platinum Gesoldeerd Zilver    
Platinum Gesoldeerd 10K Geelgoud    

Keuze uit metaaldikte bij zilveren buis; 0,36, 0,41 en 0.46mm. Bij Aurumite buis; 0.36 en 0.41mm.

OPTIES ZILVER 10/14K GOUD

Inclusieve opties: Gesloten/open kleppen; A 440, A442, A 444 Hz; In lijn of Uit lijn G's; B-gizmo

Inclusieve toebehoren: Doos, hoes, schoonmaak stok

C# trill Op aanvraag Op aanvraag
D# roller    
E mechaniek    
E ring (G donut)    
10K toongaten (bij 10K buis)    
10K afwerkringen + "kroon"    
14K toongaten (bij 14K buis)    
14K toongaten + "ribben"    
14K toongaten + afwerkringen    

PRIJSLIJST KOPSTUKKEN

Zilver Op aanvraag
Aurumite met 14K embouchure
Aurumite met 14K embouchure en lipplaat
10K met 10K embouchure en lipplaat
14K met 14K embouchure en lipplaat
Platinum met 10K embouchure en 10K lipplaat
Extra 10K embouchure en lipplaat
Extra 14K embouchure
Extra platina embouchure

HANDMADE CONSERVATORY-ZILVER        [terug naar index]

In 1993 heeft Powell, na veel research en testen, de "Powell 2100" op de markt gebracht. Dit handgemaakte model had veel overeenkomsten met de traditionele handgemaakte fluit. Deze serie is in 2002 vervangen door de nieuwe "Handmade Conservatory" fluit. Dit geheel in zilver uitgevoerde instrument heeft getrokken toongaten en een zeer licht lopend mechaniek. De Handmade Conservatory fluit is, zoals alle Powell instrumenten, voorzien van de stabiele Straubinger polsters. Witgouden veertjes geven het hoogwaardige kleppenwerk de juiste terugslag-spanning.
De staartjes (bijvoorbeeld achter de D en E klep) die de klep opening bepalen, zijn bij dit model zodanig geconstrueerd dat zij niet meer op de buis rusten. Op deze manier wordt de afstelling minder snel verstoord, maar kan ook de trilling die door de buis gaat niet meer door kurk of vilt gedempt worden.

Het kopstuk wordt op dezelfde manier en door dezelfde ambachtsmensen vervaardigd als bij de traditionele Powell fluiten. Dat wil zeggen dat elke kop uniek is. Wie bij ons een fluit koopt kan kiezen uit verschillende uitvoeringen en modellen van kopstukken. Standaard wordt de fluit met een zilveren kopstuk geleverd. Deze is groot van toon, heeft een goede balans en spreekt heel gemakkelijk aan. Er kan ook gekozen worden voor een "Aurumite" kopstuk. Dit brengt extra briljantie en kleur in het instrument. Meer informatie over "Aurumite" vindt u bij de technische beschouwing.

De Powell Handmade Conservatory wordt geleverd in een schitterend kersenhouten kistje. Het instrument wordt hierin door silecone houdertjes schokvast op zijn plaats gehouden. De stootvaste ligging van de fluit zorgt ervoor dat tijdens vervoer geen afwijkingen in de afstelling van het mechaniek ontstaan.

PRIJSLIJST HANDMADE CONSERVATORY-ZILVER

Zilveren buis (0,40mm) en mechaniek, 10K gouden veertjes, straubinger polsters, getrokken toongaten, zilveren kopstuk. Opties zonder meerprijs:

Opties met meerprijs:

Dwarsfluit met C voet Op aanvraag
Dwarsfluit met B voet  
E-mechaniek  
PlugO's (afdek plaatjes voor open kleppen)  

HANDMADE CONSERVATORY AURUMITE-9K        [terug naar index]

Dit model uit de Powell familie is de "Aurumite" variant van de zilveren uitvoering. Dat wil zeggen dat deze fluit hetzelfde is uitgevoerd, maar bij de handmade conservatory aurumite-9K is de zilveren buis vervangen door een buis uit Aurumite.

Deze buis, die voor één vierde van zijn dikte uit 9 karaat goud bestaat, zorgt voor een belangrijke klankverandering. Staat een zilveren fluit voor warm, helder en vol, Aurumite voegt aan dit rijtje nog briljant, kleurrijk en extra draagkracht toe.

Niet alleen de buis van het instrument, ook de kopstukbuis is uit dit materiaal getrokken. Het lipblad op een "conservatory" kop is gemaakt van 9 karaat goud.

PRIJSLIJST HANDMADE CONSERVATORY AURUMITE-9K

buis (0,40mm, zilveren binnenzijde en 9K gouden buitenbuis) en zilveren mechaniek, kopstuk met 9K gouden lipblad, 10K gouden veertjes, straubinger polsters, getrokken toongaten.

Opties zonder meerprijs:

Opties met meerprijs:

Dwarsfluit met C voet Op aanvraag
Dwarsfluit met B voet  
E-mechaniek  
PlugO's (afdekplaatjes voor open kleppen)  

HOUTEN FLUITEN        [terug naar index]

Powell heeft dunwandige (3,2mm) houten dwarsfluiten in het programma. Toongatligging en afmetingen zijn afgeleid van de metalen fluiten. Er is één belangrijk verschil: de klank.

Het warme karakter van deze instrumenten geeft elk muziekstuk iets speciaals mee. In grote concertzalen, maar ook in kleinere ruimten komt zijn natuurlijke klank zeer goed tot zijn recht.

De innovatieve productiemethode en het doordacht ontworpen mechaniek zorgen voor een duurzame en stabiele afstelling. Enkele voorbeelden zijn de ingezette houten toongatranden en het op één strip geplaatste kleppenwerk. Dit zorgt voor een perfecte sluiting en betrouwbaar functioneren van het mechaniek.

Ook hier is keuze uit meerdere modellen kopstukken, met vlak of opliggend mondblad. De huls van de houten Powell kopstukken is zo vormgegeven dat zij geplaatst kunnen worden op een metalen fluit. (Volgens Theobald Boehm een ideale combinatie)

PRIJSLIJST HOUTEN FLUITEN

UITVOERING FLUITEN MET C VOET FLUITEN MET B VOET EXTRA C VOETSTUK EXTRA B VOETSTUK
Zilveren Mechaniek Op aanvraag      
14K Gouden Mechaniek        

 

OPTIES ZILVER 9K GOUD
Gesloten/open kleppen inclusief
A442, A 444 Hz inclusief
D# roller
Op aanvraag  
B Gizmo inclusief
E mechaniek
   
E ring (G donut)    
Doos, hoes, schoonmaak stok inclusief    

PICCOLO'S        [terug naar index]

Powell piccolo's zijn verkrijgbaar in grenadille en "kingwood" (tropische houtsoort). Ook hier heeft Powell verbeteringen op het gangbare model doorgevoerd. Zo worden deze instrumenten voorzien van nylon toongaten en indien gewenst van siliconen polsters. Deze combinatie zorgt voor een toon die meteen zonder bijgeluiden staat. Een Powell piccolo staat bekend om zijn volle, warme toon. Het perfect aansprekend kopstuk is wendbaar en presteert optimaal in alle octaven. Het mechaniek geplaatst op één metalen strip maakt de Powell- piccolo zeer betrouwbaar en stabiel.

Houten kopstukken zijn verkrijgbaar met en zonder opliggend lipblad.

OPTIES

Verkrijgbaar in: A440, A442 en A444 Hz.

PRIJSLIJST PICCOLO'S

Grenadille hout, zilveren mechaniek Op aanvraag
Grenadille hout, 14K gouden mechaniek
exotisch hout, zilveren mechaniek
exotisch hout, 14K gouden mechaniek
los kopstuk

HET POWELL SIGNATURE MODEL        [terug naar index]

Dit jongste lid van de Powell familie is bedoeld voor de betere en vooruitstrevende amateur fluitist.

De Signature krijgt een massief zilveren buis met daarop een eveneens zilveren mechaniek. In zijn klasse is het een hoogwaardig instrument met een echt Powell geluid en een zeer solide en betrouwbaar kleppenwerk. Ook in dit model vindt u de stabiele en geprezen "Straubinger" polsters.

Het kopstuk is door dezelfde vakmensen en van hetzelfde materiaal gemaakt als de kop van de handgemaakte Powell fluit. Dit zet de Signature op een hoog voetstuk in vergelijking met andere merken uit dezelfde prijsklasse. De klank van de Signature is vol, warm en spreekt makkelijk aan zonder bijgeluiden. De Signature heeft open kleppen maar een setje unieke afsluitdopjes is optioneel. Hierdoor kunt u het instrument bespelen met open of gesloten kleppen. De dopjes hebben een zilveren afdekplaatje. Zo doen ze geen afbreuk aan de esthetisch schoonheid van het mechaniek.

De Powell Signature wordt geleverd met C of B voet. Er is keuze uit een model met in lijn- of uit lijn geplaatste G's. De fluit wordt standaard geleverd met een droogstok, schitterend houten kistje en lederen hoes.PRIJSLIJST POWELL SIGNATURE

Opties zonder meerprijs: in lijn of uit lijn G's

UITVOERING FLUITEN MET C VOET FLUITEN MET B VOET
Signature eurosign.gif (62 bytes) 5.200 eurosign.gif (62 bytes) 5.300
E-mechaniek eurosign.gif (62 bytes) 600 eurosign.gif (62 bytes) 600

http://www.powellflutes.com

ALGEMENE TOELICHTING/TECHNISCHE BESCHOUWING        [terug naar index]

Op deze pagina vindt u uitleg over feiten met betrekking tot de dwarsfluit in het algemeen, maar ook informatie over specifieke toepassingen en wetenswaardigheden die Powell over hun instrumenten levert.

EDELE METALEN

Zilver, goud en platina zijn de metalen die in een dwarsfluit verwerkt worden. De dichtheid alsmede de hardheid hiervan maken deze grondstoffen uitermate geschikt voor de vervaardiging van instrumenten. In het algemeen geldt: hoe groter de dichtheid, des te donkerder de klank.

Zilver:
Zilver heeft een dichtheid van 10,49 g/cm3 en wordt al 150 jaar gebruikt bij de fabricage van dwarsfluiten. Mits op de juiste manier gehard en bewerkt brengt het een heldere en warme klank voort. Powell verwerkt in zijn instrumenten uitsluitend eerste gehalte zilver (92,5%).

Goud:
De dichtheid van goud en daarmee ook de hardheid, is hoger dan die van zilver. Aan gouden dwarsfluiten wordt een volle donkere toon toegeschreven. Powell gebruikt 14 karaats rood goud (58,5% goud gehalte, dichtheid: 15,1) en 10 karaats geelgoud. (41,8% goudgehalte, dichtheid: 13,5).

Platina:
Dit edele metaal heeft een zeer grote dichtheid, namelijk 21,5. Platina wordt door dwarsfluitspelers gewaardeerd vanwege zijn donkere, dragende toon en de eigenschap dat het een toonhoogte constant houdt bij wisseling van volume.

Aurumite:
Aurumite is ontwikkeld en gepatenteerd door Powell. Een buis die volgens dit procédé is gemaakt, heeft de eigenschap een verscheidenheid aan volle en warme klankkleuren te kunnen produceren. Bij een handgemaakte fluit bestaat de wand dikte aan de binnenzijde voor één derde uit 14 karaats goud. De overige tweederde is van zilver. Bij de "Powell 3100" wordt 9 karaats goud aan de buiten kant van de buis gebruikt en zilver binnenin. De twee metalen zijn door middel van diffusie hecht met elkaar verbonden en vormen zo een massieve buis. Er is dus geen sprake van vergulden of verzilveren.

DE DWARSFLUIT

Traditioneel "T" kopstuk:
Dit kopstuk is ontworpen door Verne Q. Powell. Hij gebruikte een Louis Lot als voorbeeld en bracht hier enkele kleine veranderingen op aan. Het kopstuk geeft de speler wat weerstand maar ook een zeer kleurrijke warme en ronde klank.

Boston "Q" kopstuk:
De zijkanten van het blaasgat zijn aan de onderkant weggeslepen. Dat is ook, zij het in mindere mate, het geval aan de bovenkant. Dit naar het concept dat Albert Cooper heeft ingevoerd. Het kopstuk heeft een helder en briljant geluid dat goed draagt.

Philharmonic "P" kopstuk:
Ook de zijkanten van het blaasgat op deze kop zijn aan de onder- en bovenkant weggeslepen. De aangeblazen lucht heeft hierdoor minder weerstand. Dat resulteert in een rijk, vol geluid dat gemakkelijk aanspreekt. Toongaten: Gesoldeerde toongaten hebben een dikkere wand en meer massa dan getrokken toongaten (resp. 0,9 mm en 0,2 mm). Het grootste verschil in geluid tussen deze twee wordt veroorzaakt door de spanning in de buis. Deze verloopt bij een fluit met gesoldeerde toongaten gelijkmatig over de gehele lengte van de buis, terwijl getrokken toongaten omhoog geforceerd worden uit de buis. Dit laatste veroorzaakt onevenwichtige spanningen in de buis waardoor gelijkmatige resonantie door het metaal van de fluit verstoord wordt. Dit kan een (nadelig) effect op de klank hebben. Bij gesoldeerde toongaten bestaat de mogelijkheid ze aan de onderkant naar binnen toe af te ronden wat de zuiverheid van de toon ten goede komt.

Armpjes:
De verbinding tussen de cupjes en de scharnierbuis noemen we "armpjes". Er zijn gepunte armpjes die zich uitstrekken over de bovenkant van het cupje tot in het midden ervan. En er zijn zogenaamde y-armpjes. Deze y-armpjes omvatten het cupje voor een gedeelte aan de zijkant. De kleppen met gepunte armpjes zijn stabieler en sterker. Bovendien zijn ze mooier om te zien.

Gesloten of open kleppen:
Het grote voordeel van gesloten kleppen (cupjes) is dat ze gemakkelijk te bespelen zijn. Vooral voor iemand met kleine handen. Open kleppen vragen weliswaar om een precieze plaatsing van de vingers, maar ze bieden de speler extra mogelijkheden. Zo kan ondermeer multi-fonisch gespeeld worden, wat in de moderne muziek veel voor komt en biedt het de fluitist grotere flexibiliteit bij het intoneren.

Stemming:
Oorspronkelijk is de A internationaal vastgelegd op 440 Hz. Tegenwoordig varieert deze tussen 440 Hz en 445 Hz. Met een Powell dwarsfluit van A 442 Hz kunt u probleemloos van A 440 Hz tot A 444 Hz spelen. U kunt kiezen tussen drie stemmingen, te weten A 440, A 442 en A 444 Hz.

Intonatie:
De zuiverheid van de noten ten opzichte van elkaar wordt bepaald door de ligging van de toongaten en de afstand hiervan naar het blaasgat. De toongaten op een Powell worden nauwkeurig op de duizendste millimeter geplaatst. De schaal die gebruikt wordt, is een verbeterde uitvoering van Albert Cooper's.

Dikte van de buis:
De wanddikte van een fluitebuis is verkrijgbaar in drie maten: 0,014", 0,016" en 0,018" inch. (0,35 mm, 0,40 mm en 0,45 mm). Hoe dikker de buis, hoe donkerder de klank. Zilveren kopstukken worden vervaardigd uit 0,35 mm en 0,40 mm. Bij goud kan gekozen worden uit: 0,012" en 0,014"inch (0,30 mm en 0,35 mm). Bij platina uit 0,010" en 0,012" inch (0,25 mm en 0,30 mm). Aurumite is alleen verkrijgbaar met een wanddikte van 0,014" inch (0,35 mm).

Voetstuk:
Een B voet biedt niet alleen de mogelijkheid de lage B te spelen, hij verbetert ook de klank van het instrument. Dit is vooral hoorbaar als C-4 gespeeld wordt en gelijktijdig de B door het "B-gizmo hendeltje" wordt gesloten. Op de D#-klep kan als optie een D#-roller aangebracht worden. Deze vergemakkelijkt het glijden van de pink naar de lagere tonen.

C#-triller:
De C#-triller vergemakkelijkt de B/C#-triller en biedt de mogelijkheid een zuivere G/A-triller in de derde octaaf te spelen. Ook de F#/G# en Ab/B triller in de derde octaaf kunnen hiermee gespeeld worden. U bent met een C# triller bijvoorbeeld in staat in Debussy's "L'Apres-midi d'un faune" de begin noot C# zuiver en vol te spelen.

In lijn/uit lijn:
Deze aanduiding geeft aan waar de G-toongaten geplaatst zijn ten opzichte van de andere toongaten. In lijn wil zeggen dat alle toongaten in één lijn op de buis geplaatst zijn. Bij uit lijn staan de twee G-toongaten iets naar buiten gekanteld. Inline is mooier om te zien, maar moeilijker te bespelen. In klank is er geen verschil tussen bijde opties te horen.

Pinloos mechaniek:
De zwakte in het mechaniek van de linkerhand bij een combinatie van inline en een E-mechaniek is op een Powell verholpen. Deze dwarsfluiten zijn voorzien van een zogenaamd pinloos mechaniek. Dat wil zeggen dat er geen kleppen van het linkerhand mechaniek zijn vastgeklonken aan de scharnieras.

E-mechaniek:
Normaal gesproken staan de twee G-kleppen door middel van een ononderbroken scharnierbuis met elkaar in verbinding. Met een E-mechaniek is dit niet meer het geval. Als nu een E3 gespeeld wordt, wordt automatisch alleen de G-klep mee naar beneden genomen. Dit brengt een zuivere E3 voort. Een zogenaamde E-ring zorgt voor hetzelfde effect. Hierbij wordt het onderste G toongat gedeeltelijk afgedekt. Een E-mechaniek is bij deze oplossing overbodig.

Polsters:
In alle Powell dwarsfluiten worden "Straubinger" polsters geplaatst. Deze zijn grotendeels uit synthetische materialen opgebouwd en zijn daardoor zeer vorm vast en stabiel. Deze eigenschappen waarborgen een perfecte en blijvende afsluiting van het toongat.

HOUTEN INSTRUMENTEN

Design & Constructie De houten Powell instrumenten zijn zo ontworpen dat ze vol van klank zijn en zeer goed aanspreken. Grote zorg is besteed aan de behandeling van het hout dit om te voorkomen dat het hout zou splijten. Speciale aandacht wordt aan de toongaten gegeven. Op deze plaatsen is de korpus het zwakst en kan het gemakkelijkst een barst ontstaan. Bij de houten Powell fluit wordt er daarom een los houten toongat aangebracht, met de "kopse-kant" van het hout naar boven geplaatst. Dit maakt het toongat sterker en neemt bovendien het risico weg van minuscule lekjes op de toongatrand, veroorzaakt door de nerfstructuur in het hout. Mocht het toch gebeuren dat er een toongat barst, dan kan het gemakkelijk vervangen worden door een nieuw toongat in de fluit te plaatsen. In de Powell piccolo's wordt gebruik gemaakt van nylon toongaten. Het mechaniek op een houten instrument vraagt speciale aandacht. Omdat het hout reageert op veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid (krimpen/uitzetten), zal het daarop bevestigde mechaniek mee bewegen. Dit kan het vastlopen of "ratelen" hiervan tot gevolg hebben. Powell heeft dit probleem verholpen door gebruik te maken van één lange metalen strip waarop het gehele kleppenwerk is bevestigd. Dit verzekert u van een mechaniek dat net zo stabiel is als dat van een metalen fluit. De houten piccolo's en fluiten zijn verkrijgbaar met een zilveren of rood gouden 9 karaats mechaniek.

Kwaliteits controle
Tijdens de produktie van de houten korpus wordt deze voortdurend nauwkeurig gecontroleerd op gebreken of fouten in de houtstructuur. Slechts een klein deel van het geselecteerde hout wordt uiteindelijk gebruikt om een korpus uit te vervaardigen. Dit verzekert u van een stabiel goed klinkend instrument. Op alle houten Powell fluiten en piccolo's krijgt u een garantie van één jaar op scheuren en barsten.

Exotisch hardhout
Grenadille hout (Dalbergia melanoxylon), is een stabiele en donker klinkende houtsoort. Grote aantallen fluiten zijn uit deze houtsoort vervaardigd gedurende de 19e- begin 20e eeuw. Naast Grenadille, kan gekozen worden uit "Koningshout" (Dalbergia cearensis) afkomstig uit Brazilië. Dit hout wordt gebruikt voor piccolo's en geeft deze instrumenten, behalve een prachtig uiterlijk, een volle en kleurrijke klank. "Rood IJzerhout" (Erythrophelum chlorostachys) is een gevlamde houtsoort uit Australië. Daar wordt het veel gebruikt om blokfluiten en folkloristische instrumenten uit te maken. Fluiten uit dit hout produceren een open en heldere klank.


"HANDMADE CONSERVATORY" FLUITEN

Eerste gehalte zilver

De "Handmade Conservatory" is een handgemaakte dwarsfluit voor de professionele speler. Zowel de korpus als het kleppenwerk zijn gemaakt uit eerste gehalte zilver. Het instrument is voorzien van getrokken toongaten en heeft een traditioneel ogend mechaniek dat schitterend is vorm gegeven. De toongatligging op dit instrument is dezelfde als die gebruikt wordt op alle Powell modellen.

Goud

Na de introductie van de zilveren "Handmade Conservatory" fluit ontstond er al snel vraag naar een gouden model. De ontwerpers bij Powell namen de uitdaging aan het succesvolle en gepatenteerde Aurumite hiervoor te gebruiken. Aurumite bestaat uit een unieke samenvoeging (fuseren) van een massieve laag goud en zilver. Het werd in 1987 door Powell ontwikkeld en sindsdien in fluitenbuizen toegepast. Bij de "Handmade Conservatory Aurumite-9k" fluit zit de 9 karaat goudlaag aan de buitenkant van het instrument. Aan de binnenzijde bevindt zich het zilver. Aurumite buizen bevatten 25 keer meer goud dan een vergulde fluit. Het lipblad is gemaakt uit massief 9 karaat goud. De "Handmade Conservatory Aurumite-0k" fluit met Aurumite buis geeft een kleurrijke en briljante klank die tot ver in het bovenste register zijn kwaliteiten behoudt.

Techniek

Alhoewel er bij het ontwerpen van de "Handmade Conservatory" fluiten veel aandacht is besteed aan de esthetische vormgeving, staat uiteraard de functionaliteit voorop. Het ergonomisch ontworpen kleppenwerk verzekert u van een gemakkelijk bespeelbaar en betrouwbaar mechaniek. Om de resonantie en geluidstrillingen zo ongestoord mogelijk door de buis te laten verlopen, heeft Powell het mechaniek zodanig ontworpen dat de terugslag- staartjes de korpus niet meer raken. Ook de "koppeling" van de rechter- naar de linkerhand is om deze rede van de buis gelicht.

Alle Powell kopstukken worden met de hand gemaakt en door professionele fluitisten getest. De "Handmade Conservatory" fluiten worden afgeleverd in een prachtige kersenhouten doos. Deze is voorzien van silicone steuntjes die het instrument in een zachte maar stevige greep houden. Op deze manier kan de fluit veilig en beschermd vervoerd worden. De instrumenten worden geleverd met een gevoerde hoes. Alle Powell instrumenten brengen een klank voort waarin een traditie verborgen ligt die terug gaat tot 1927. Al meer dan 75 jaar ervaring en techniek komen tot uiting in de Powell instrumenten van vandaag.

LEVERINGS MOGELIJKHEDEN

In de regel wordt een handgemaakte Powell dwarsfluit geheel naar de wensen van de koper vervaardigd. Er moet rekening gehouden worden met een levertijd. Deze wordt u meegedeeld bij bestelling. Voor directe verkoop heeft H & C Dwarsfluiten altijd instrumenten op voorraad.

PRIJZEN

Alle bedragen op de prijslijst zijn inclusief 19% BTW, onverhoopte prijs- en valutawijzigingen voorbehouden door H&C Dwarsfluiten. Bij een bestelling wordt een aanbetaling verwacht van vijftig procent. Het restant dient te worden voldaan bij de aflevering.

GARANTIE
Powell geeft een jaar garantie op de polsters en de afstelling van elke nieuwe fluit. Alle soldeerverbindingen genieten een levenslange garantie, mits de fluit in het bezit is van de eerste koper. Op het kopstuk van het traditionele handgemaakte model geeft Powell een unieke omruilgarantie van één jaar, mits dit zich in onbeschadigde staat bevindt en in bezit is van de eerste eigenaar.